Select Page

250 falconers i falconeres, 4 colles convidades i un superfòcking de 50 puntes per commemorar el MIG SEGLE DE FAIXA BLAVA.  El Dia de la Colla 2022 ha culminat els actes de celebració del nostre 50è aniversari. 

250 falconeres i falconers hem saludat puntes pels carrers de Vilanova. Els Falcons de Vilanova hem celebrat el Dia de la Colla, punt àlgid de la commemoració del nostre 50è aniversari, i ho hem fet amb una gran jornada falconera, acompanyats de les nostres colles padrines i filloles: Falcons de Vilafranca, Falcons de Barcelona, Falcons del Riberal (del municipi de Bao, al Rosselló) i Falcons de Capellades.

La cercavila ha començat a la plaça Peixateria, davant la nostra seu, amb 5 figures simultànies de les colles participants. Els vilanovins ens hem estrenat amb un món falconer de 7×8. La comitiva ha seguit en direcció a la plaça de les Cols i la plaça de les Neus, on ha tingut lloc el moment més emocionant de la jornada, quan totes les colles hem creat una figura conjunta que creuava tota la plaça: un fòcking de 50 puntes per commemorar el 50è aniversari dels Falcons de Vilanova

Les 5 colles participants han continuat la cercavila oferint figures en el recorregut fins a la plaça de la Vila. Per part dels Falcons de Vilanova, hem completat un total de 9 figures: a més del món falconer d’inici i el fòcking commemoratiu, hem fet 6 ventalls, 30 agulles caminades, 5 quatriplanxes, 3 vols de 4 amb 4 vols de 3, 3 avets de 6, la pira de 10 i 8 pilars amb 10 agulles.

Un cop tots hem arribat a la plaça de la Vila, s’hi ha dut a terme l’actuació de lluïment. Han estrenat l’escenari els Falcons de Vilafranca, padrins dels de Vilanova, que han exhibit una pira 5-5 (també anomenada pira d’11), una piràmide de drets a 5 i un pilar de 5 net i aixecat per sota. Després ha estat el torn dels fillols de la colla vilanovina. Els Falcons de Barcelona han completat una tripira, 3 vols de 4 i una escala (o capdil) de 8 amb puntes. Els Falcons del Riberal han fet 2 vols coronats, una pira de 8 i una escala de 7 i els Falcons de Capellades han resolt amb les espelmes, una pira de 8 i un vol de 4 amb dos petits. Hem tancat l’actuació els Falcons de Vilanova, que hem exhibit el bon moment pel qual passem, fent 3 figures que impliquen a pràcticament els 90 falconers i falconeres que lluïen la faixa blava: 3 tripires de 7 simultànies, 2 pires de 9 i el capdil de 8×9.

La jornada ha acabat amb un sopar i fi de festa compartit amb totes les colles participants a la plaça Peixateria. Amb el Dia de la Colla, els Falcons de Vilanova culminen la celebració del 50è aniversari, ja que aquesta ha estat la darrera actuació de la temporada a casa. 

VILANOVA I LA GELTRÚ. 15 D’OCTUBRE DE 2022.