Els Falcons compromesos amb la trobada catalana per la Salut Mental

El passat dissabte, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el parc de Ribes Roges es va omplir de colors. L'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) organitzava la trobada a nivell nacional i va preparar una diada farcida d'actes i actuacions. Una d'elles va ser una petita exhibició dels Falcons de Vilanova. L'actuació, programada enmig de molts altres actes, havia de ser curta i la colla no va poder mobilitzar un gran nombre d'efectius, però el públic assistent va gaudir molt de les figures i es va quedar amb ganes de més.

L'actuació va començar a quarts de dotze davant l'estació de trenets de l'Afevi. Els Falcons van obrir amb un senzill capdil 6x7 que no va presentar cap problema. A continuació, van muntar una tripira de 7, una figura que sempre agrada al públic pel pilar de tres que queda descobert al centre un cop la resta de l'estructura baixa. La següent figura va ser un focking de 6 puntes. Ja per tancar, es van muntar quatre cristos simultànis que van tornar a sorprendre un públic poc avesat al món dels falcons amb les tombarelles de les anxenetes.

Un cop acabada l'actuació, els més petits de la colla (i els no tant petits) van poder pujar als trenets de l'Afevi i participar així en la jornada festiva de Ribes Roges. A més, cal destacar que, tot i tractar-se d'una actuació petita va ser molt important a nivell personal. David Oliva, el cap de colla accidental d'aquesta temporada dirigia els falcons de Vilanova per darrera vegada, ja que la setmana vinent no podrà assistir a la Diada de la colla per motius personals. Després d'una temporada complicada el David es mereixia el millor dels comiats.

Darrera actualització ( diumenge, 13 d'octubre de 2013 22:48 )

Llegiu-ne més...

 

Els Falcons de Vilanova recuperen sensacions a la XII Trobada de colles de falcons

El passat dissabte les colles de falcons de Catalunya van demostrar el bon moment pel que passa l'activitat a tot el territori. Les deu colles actualment en actiu van actuar a Barcelona en la XII Trobada de colles de falcons. En el marc immillorable de les festes de la Mercé van mostrar el bo i millor del seu repertori.

La Trobada va començar amb les deu colles repartides en dos cercaviles que, per Portal de l'Àngel i la Rambla respectivament, van portar les colles fins a la plaça de Catalunya. Un cop a la plaça, plena d'un públic poc iniciat però amb ganes de veure les espectaculars figures, cada colla va oferir una petita actuació. El format amb dos escenaris on dues colles s'alternaven va fer que la diada fos fluïda i molt entretinguda tot i la gran quantitat de colles.

Els Falcons de Vilanova van participar al cercavila de la Rambla. Els acompanyaven els Falcons de Vilafranca, els de Castellcir, els del Riberal i els de Capellades. La gran quantitat de vianant congregats a l'artèria barcelonina, molts d'ells estrangers, van gaudir d'alló més amb la gran varietat de figures d'una i altra colla. Els vilanovins van obrir la seva actuació amb l'espectacular pilar de quatre aixecat per sota. Seguidament, van alçar uns ventalls, un tres obert, dues pires de vuit simultànies, una triplanxa, tres pilars de tres caminats simultanis acompanyats de diverses agulles i, per acabar, davant de la font de Canaletes, la figura món falconer. Aquesta última, una creació dels desapareguts Falcons de Sant Sadurní i que els vilanovins recuperaven després de força temps sense dur-la a plaça.

El pilar de quatre aixecat per sota i el tres obert a la cercavila.

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 20:06 )

Llegiu-ne més...

 

Els Falcons de Vilanova comencem la festa major en bona forma

Dos ventalls de tres i girats.

És poc probable que cap altre entitat vilanovina hagi començat les seves activitats per la Festa Major 2013 amb tanta intensitat com els Falcons de Vilanova i la Geltrú.

Aquest any vam ser convidats a participar des del principi, el dissabte 27 de juliol, en la hissada de la senyera al campanar de l’església Sant Antoni Abat. L’enorme bandera catalana va ser hissada acompanyada per la lectura d’un poema i, posteriorment, mentre fixava al campanar, els Falcons de Vilanova vam realitzar una breu actuació: una Pira de 9, un Capdil 7x8 i una Tripira amb Pilar van ser les figures escollides.

Capdil 7x8.

"Aquest acte segueix sent un nou element de la nostra festa així que treballem activament per millorar el seu format", va comentar Francisco García - un dels pabordes d’enguany i un actiu dels Falcons.

"I com hem pogut veure el maridatge de figures falconeres amb la música de les gralles ha sortit perfecte. "A més ha estat una oportunitat per confirmar l’absolut compromís que els Falcons de Vilanova tenim amb la cultura catalana i el futur del nostre país", hi afegeix Jordi Perona, falconer vilanoví de llarg recorregut, que en aquesta ocasió es va poder observar com s’unia als crits per la independència mentre descarregava amb tota seguretat el pilar de tres que portava sobre les seves espatlles.

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 18:51 )

Llegiu-ne més...

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 11