Enginyers internacionals estudien la tècnica dels Falcons de Vilanova

Pira de 9

El dijous passat, dia 18 de juliol, els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam fer una exhibició privada al barri de les Corts de Barcelona. Els espectadors eren una setantena de persones arribades de tot el món que havien viatjat a la capital catalana per assistir a un congrés d'enginyeria de l’associació IEEE i organitzat per la UPC Barcelona Tècnica.

Des del principi, als Falcons de Vilanova se’ns havia comunicat que l’actuació es realitzaria dins d'un hotel, amb una alçada de només quatre metres entre escenari i sostre, i la nostra tècnica va ajustar-hi els seus plans i així optar per figures amb relativament poca gent.

Tripira amb pilar

En l’últim moment, però, l’actuació va traslladar-se a una plaça i cal destacar que si bé la major part de les construccions – la inicial Tripira amb un pilar, el Capdil 6x7, la Serra amb set puntes o els quatre Cristos finals podrien haver-se fet a l’interior de l’edifici, probablement, la Pira de 9 no hi hauria cabut.

Darrera actualització ( divendres, 4 d'octubre de 2013 20:11 )

Llegiu-ne més...

 

La Torre d’Enveja no fa ombra als Falcons de Vilanova

Serra ('fokking') amb vuit puntes.

La setmana passada els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam rebre un primer avís que l'estiu ja era aquí, cosa que ens va servir de preparació per aquest diumenge, el dia 7 de juliol. La nostra colla va actuar sota un sol implacable, però malgrat la calor de migdia vam fer un bon paper dalt de l’escenari.

Vam triar la Tripira amb pilar per començar, després vanm construir un Vol de quatre i dos Vols de tres, la Pira 9, el Capdil 7x8, un Tres obert, una Serra amb vuit puntes i, per finalitzar, els emblemàtics Cristos.

Tripira amb pilar.

El lloc de l'actuació va ser el parc de la Torre d'Enveja, on hi havia una acampada dels nens sahrauís, que aquest cap de setmana havien arribat a Vilanova i la Geltrú des de tot Catalunya. "Fa anys que els Falcons de Vilanova tenim un compromís amb el poble sahrauí", explica Cristina Carduño, activa i ex-presidenta de la colla. "Estic molt feliç de veure’ls tots aquí. Fins i tot hi ha algun cas d’infants sahrauís que participen de manera temporal a la nostra colla. Hem de recordar que hi són per passar un estiu a Catalunya, per veure com pot ser una vida amb certes comoditats i seguretats, però que la resta de l’any viuen en camps de refugiats en unes condicions molt diferents a les nostres i on les temperatures ara són més aviat insuportables".

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 18:46 )

Llegiu-ne més...

 

Figures falconeres amb en Francesc Macià i veles com a rerefons

Tres obert amb pilar

Amb unes quantes setmanes de retard ens ha arribat la calor, i això es va fer evident el diumenge passat quan els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam actuar a les Festes de Sant Pere al barri de Baix a mar. Tot i que l’actuació va realitzar-se a la tarda i, a més, a l'ombra sota els arbres de la Rambla, aquest cop una gran part de la colla va suar les seves camises per l’esforç físic, és a dir, tal com les coses han de ser al litoral català un últim dia de juny.

El públic era nombrós, ja que molts vilanovins i vilanovines van aprofitar el seu camí de tornada des de les platges per aturar-se al monument a Francesc Macià i deixar-se impressionar per les nostres figures i, tot seguit, per castells aixecats pels Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Cornellà.

Capdil 8x9

Els Falcons de Vilanova vam obrir plaça amb una Tripira amb Pilar, on una nena es va despenjar de la construcció però, afortunadament, sense conseqüències greus. Amb aquesta excepció totes les altres figures van poder descarregar-se amb seguretat. Es va tractar de dos Vols de Tres i un Vol de Quatre seguit per la primera Pira de 10 portada a plaça enguany. A més vam construir un Capdil 7x8, un Tres obert, una Serra amb cinc puntes i un Triangle al mig i, per acabar, sis ‘Cristos’.

Darrera actualització ( divendres, 4 d'octubre de 2013 19:28 )

Llegiu-ne més...

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 11