Els Falcons de Vilanova saludem la flama del Canigó

Sis 'Cristos'

L'estiu ja és aquí i els Falcons de Vilanova i la Geltrú iniciem la part més intensiva de la nostra temporada; ens esperen uns quants caps de setmana d’intensa activitat.

Serra amb un triangle al mig

La setmana passada les nostres aparicions públiques van començar amb un assaig obert davant el Teatre Principal, per donar suport a la marató de donació de sang que es realitzava a l'interior d’aquest edifici. La culminació de la setmana va venir el diumenge a la tarda amb una de les tradicionals actuacions anuals; la que es fa davant el Centre Cívic de Sant Joan quan la flama del Canigó arriba a la capital del Garraf.

 

Capdil 7x8

L‘actuació va començar amb un pilar de 4 descarregat pels Bordegassos de Vilanova. Com a anècdota, val a dir que, degut a la poca presència de castellers la pinya d’aquest pilar va resultar ser més blanca que groga. En seguida vam prendre la plaça els propis Falcons que vam començar amb un Capdil 7x8, seguit d’un Tres Obert, una Pira de 9, dos Vols de 3 i un de 4, una Tripira amb pilar i, per arrodonir-ho tot, sis espectaculars ‘Cristos’. Totes les figures van construir-se ràpidament i es van descarregar sense cap dificultat. Per l’ocasió vam poder comptar amb uns 45 actius de la colla entre els quals van haver-hi membres d’anys anteriors que ara tornen amb la vista posada en la Festa Major i als quals la colla volem donar una especial benvinguda.

 

Tres obert amb pilar

"Estem encantats d’un cop més haver participat en la celebració d’aquesta tradició, especialment com que es fa en una part de la ciutat on tenim poques oportunitats per mostrar a la gent en què els Falcons ens diferenciem dels castells", va dir després en Juan Antonio Varo (cap de colla). "Cert, és una mica trist que no hi ha hagut tant de públic com altres anys, però sabem que van haver-hi uns quants turistes estrangers i podem estar orgullosos d’haver-los presentat una exhibició completa".

 

Pira de 9

La pròxima oportunitat per veure’ns actuar serà el diumenge que ve, el dia 30 de juny, amb motiu de les festes de Sant Pere al barri del mar a Vilanova i la Geltrú.

Dos vols de tres i un vol de quatre

- - -

Fotos per: Anton Bravo

Darrera actualització ( divendres, 28 de juny de 2013 00:59 )

 

Els Falcons de Vilanova compromesos amb la societat inclusiva

Un vol de quatre i dos de tres

El dissabte, dia 18 maig, va organitzar-se a la comarca del Garraf la Festa anual per una societat inclusiva i els Falcons de Vilanova i la Geltrú – com ja és tradició - vam voler demostrar el nostre compromís amb aquestes qüestions. Aquest any la diada es va dur a terme a Vilanova i la Geltrú i vam estar molt contents amb el nombrós públic amb el qual vam trobar-nos a la plaça de la Vila, ja que es tractava de la primera actuació a casa de la temporada. En realitat, la nostra actuació va ser un dels últims actes d’un llarg programa ple de tallers, discursos i altres activitats per a infants.

Quatre cristos

Les figures triades pel nostre equip tècnic van ser un vol de quatre i dos de tres, una pira de 9, cristos i un capdil 7x8. Totes vam poder descarregar sense cap dificultat menys el Capdil, que va causar un petit ensurt perquè la canalla va despenjar-se. "Caigudes sempre s'han d'evitar, però aquesta, afortunadament, era suau i espero que ens serveixi com un avis pedagògic per a tots", ho va comentar Juan Antonio Varo (Cap de Colla).

"És precisament per prevenir que això es repeteixi que acabem d’iniciar l’assaig especial per a la canalla", hi va afegir Sergi Pérez (responsable tècnic de l’assaig de canalla). "Gairebé tots els nens i nenes que eren actius a l'any passat s'han fet grans, i això implica que ara han de canviar posicions. No podem confiar que ja dominen el tema, perquè han d’aprendre molts nous passos i moviments", va continuar.

Els assajos específics per a la canalla i gent nova dels Falcons de Vilanova es fan a la Peixateria Vella, tots els dimarts, 19:45-21:00.

Pira de 9

- - -

Totes les fotos per Ana Flores

Darrera actualització ( dijous, 23 de maig de 2013 22:42 )

 

Se celebra el 15è aniversari del Monument als Falcons amb una actuació conjunta

Capdil 9x10 de germanor.

Cada ciutat té el seu lloc on els planificadors urbanístics semblen haver pensat només en la funcionalitat i no gaire en l'estètica. Al centre de Vilafranca del Penedès l’exemple més clar d’això és la Plaça del Penedès, tot i així, val la pena aturar-s’hi un moment ja que és on es troba el monument als Falcons de Vilafranca. Es tracta d’una construcció metàl·lica de grans dimensions que de front simbolitza una Escala de 10, i si la veiéssim des de dalt, té la forma del logotip de la colla. El passat dissabte dia 11 de maig va ser el 15è aniversari del monument i el vam celebrar amb una actuació conjunta entre la colla local i nosaltres, Falcons de Vilanova i la Geltrú.

Falcons de Vilanova - Capdil 7x8.

Les dues collen actuavem per torns, fent dues figures per ronda, i com a conseqüència l’exhibició va ser tan ràpida que la pols que s’aixecava en aquesta plaça de sorra, gairebé no tenia temps per assentar-se. La colla convidada, Falcons de Vilanova, vam descarregar la pira de 9, un vol de 4 i dos de 3, el capdil 7x8, un tres obert amb pilar, una tripira amb pilar i, per acabar, el focking amb un triangle al mig.

Falcons de Vilafranca - Pira de 12 (Pira 5x6).

Els amfitrions, per la seva banda, comptaven amb una nombrosa plantilla i van descarregar més o menys les mateixes figures, però sempre amb algun pis més. Es mereix destacar una magnífica pira de 12, els gran ventall de 3 girat i, sobretot, la torreta - una figura molt dinàmica i complicada ja que exigeix molta coordinació i simultaneïtat de tots els involucrats.

"Sempre és un plaer actuar al costat de Vilafranca", és el resum que en fa Juan Antonio Varo (el nostre cap de colla). "És cert que ells segueixen estant un pas per davant de nosaltres, però precisament això és un bon incentiu que augmenta la motivació dels nostres propis actius".

L’actuació va ser el plat fort de la celebració però havia estat precedida per un taller de figures falconeres i una xocolatada per a petits i grans. A la nit el programa va continuar amb un sopar conjunt a l’impressionant local que els amfitrions van inaugurar a principis d’any i, a continuació, un concert de gralles.

La foto de família.

Fotos per Anton Bravo

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 18:49 )

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 7 de 11