Alemanys a Barcelona es deixen impressionar pels Falcons de Vilanova

Pira de 9

El dissabte passat, 4 de maig, els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam obrir la nostra temporada d’actuacions i, com a excepció, el començament va produir-se fora del Garraf, més precisament a la Llotja del Mar de Barcelona. Es tractava d’una actuació privada per a uns 400 directius alemanys, i l’esdeveniment va despertar emocions. Els estrangers van deixar-se encantar per l’estètica de les figures falconeres i no paraven de fer fotos i aplaudir.

L’actuació era relativament curta i va consistir d’una pira de 9, per començar, seguida per un capdil 7x8. Després d'això, vam construir una serra amb un triangle al mig – una figura que té la característica que li permet a molta canalla mostrar les seves habilitats simultàniament, seguidament vam fer cinc cristos simultanis. Per acabar vam aixecar un pilar de quatre per sota. Comptavem amb cinc persones que van estrenar-se en aquesta ocasió i totes les figures van descarregar-se amb rapidesa i solvència, tot i que ja se sentien les primeres gotes de pluja.

"Els organitzadors van quedar molt contents amb nosaltres i diuen que ens tindran en compte per a oportunitats similars en un futur", va comentar-ho Jordi Roca (President de Falcons de Vilanova). "Això òbviament és bo per a les arques de l'equip, però sobretot, és un orgull poder sortir com representants del nostre poble i donar-los als estrangers una experiència única, que només poden viure a Catalunya”.

La nostra propera actuació farem a Vilafranca del Penedès el proper dissabte, 11 de maig, juntament amb els Falcons de Vilafranca i amb motiu de la celebració del 15è aniversari del monument als Falcons.

Garrafencs que estan interessats en unir-se a la colla, per exemple cara a les desfilades de les festes de l’estiu, estan convidats a venir als nostres assajos a la Peixateria Vella de Vilanova i la Geltrú, tots els divendres, entre les vuit i deu de la nit.

 

Darrera actualització ( dimecres, 8 de maig de 2013 23:04 )

 

Els Falcons de Vilanova tornen als assajos i demanen la implicació de la ciutat

Després d'un merescut descans i uns dies de disbauxa carnavalesca, a partir del dia 1 de març els Falcons de Vilanova i la Geltrú tornarem a ocupar l’antiga Peixateria (plaça de la Peixateria) cada divendres. Com de costum, l’horari dels assajos serà de 20:00 a 22:00 h. L’objectiu clau de la temporada és consolidar les figures més importants de any 2012 i, si pot ser, arribar més allà.

Per això, els actius animem als vilanovins i vilanovines, de totes les edats, a unir-se a la colla. "Aquesta vegada fem una crida especial als adults, homes i dones, que potser ja fan esport, però volen també apropar-se a la cultura popular", explica Jordi Roca, president de Falcons de Vilanova. "Fent figures pots gaudir de l'activitat física i a l’hora fas ciutat i fas país”, hi afegeix.

En aquests temps de crisi, en que s’estan retallant totes les subvencions de que disposaven les entitats culturals, els Falcons de Vilanova hem optat per introduir el rol del soci protector. Aquesta forma de col·laboració no implica necessàriament ser membre actiu de la colla.

En cas de voler més informació sobre les activitats i actuacions dels Falcons de Vilanova, o en cas d’estar interessats en el paper del soci protector us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o simplement venir a un dels assajos en l’horari indicat.

Darrera actualització ( dijous, 11 d'abril de 2013 23:58 )

 

Final d’una temporada exitosa!

Pira de 11 a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu de la Festa de la Mercè.

Amb l'estabilitat que els Falcons de Vilanova i la Geltrú havíem aconseguit a mitjans de la temporada 2012, l’equip tècnic ja no tenia cap dificultat per motivar la colla a seguir assajant encara que s’havien acabat les vacances d’estiu.

Per altra banda vam haver d’afrontar nous problemes: Com es poden assajar les figures grans sense que la gent que no hi puja perdi motivació? Com es pot trobar temps per millorar la tècnica de la canalla quan la majoria d’actius vol dedicar-lo completament a les figures més espectaculars?

Dit això, ara tot l'esforç anterior estava donant els seus fruits: La colla havia perdut la por a les pires altes, al tres obert i als pilars girats. Tota la canalla s’atrevia a fer la tombarella dels Cristos. A més, el número de participants a les actuacions seguia creixent: a Bellver de la Cerdanya, a Capellades, a la Festa de la Mercè a Barcelona i a la Diada de la Colla vam poder comptar amb uns 55 falconers de mitja.

La temporada 2012 va ser coronada amb la primera Pira d’11 descarregada des de la refundació de la colla. Acabem de tancar una de les millors temporades de la història dels Falcons de Vilanova i la Geltrú. Qui ho hauria dit al mes de març?

Tres obert a Bellver de la Cerdanya.

Pilar de 4 per sota i girat a Bellver de la Cerdanya.

Tripira a Capellades.

Capdil 7x8 a Capellades.

Pira de 11 a la Festa de la Mercè a Barcelona.

Catedral a la Festa de la Mercè a Barcelona.

Dues tripires a la Festa de la Mercè a Barcelona.

Planxes a Vilanova i la Geltrú.

Fokking a Vilanova i la Geltrú.

Ventalls als jocs Special Olympics a Vilanova i la Geltrú.

2 x Tres Obert als jocs Special Olympics a Vilanova i la Geltrú.

Fokking als jocs Special Olympics a Vilanova i la Geltrú.

Fokking a la Diada de la Colla.

Catedral a la Diada de la Colla.

Falcons de Vilanova i la Geltrú - temporada 2012.

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 19:21 )

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 11