A mitjans de temporada...

Ventalls a l'exhibició de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Després d'un començament difícil però amb molta constància en el treball, la temporada 2012 dels Falcons de Vilanova i la Geltrú va remuntar i es va produir un punt d’inflexió: va augmentar considerablement el nombre de falconers actius, entre ells molts Bordegassos. La temporada anterior, molts de nosaltres havíem reforçat la colla castellera de la ciutat, i aquesta temporada el reforç ha estat a la inversa. A partir d’aquest moment vam poder començar a assajar les figures grans - per exemple la Pira de 10 i el Tres Obert. Aquest pas endavant va tenir un efecte molt positiu sobre la motivació de tots els falconers.

Durant les actuacions que vam realitzar a mitjans de temporada – l’arribada de la Flama del Canigó, la Trobada Nacional de Falcons a Llorenç del Penedès, la actuació conjunta amb els Bordegassos de Vilanova per celebrar el nostre 40è aniversari i, sobre tot, la Festa Major de Vilanova i la Geltrú -, el número mitjà de participants va fer un salt: Érem 50 persones! Els nous actius van generar estabilitat en totes les figures bàsiques i això va revifar els nostres somnis d’assolir reptes més alts.

 

Actuació amb motiu de l’arribada de la Flama del Canigó.

Pilar de 4 girat a la Trobada Nacional de Falcons a Llorenç del Penedès.

Cristos a la Trobada Nacional de Falcons a Llorenç del Penedès.

Pira de 10 a la Trobada Nacional de Falcons a Llorenç del Penedès.

Capdil a l'actuació conjunta amb els Bordegassos de Vilanova per celebrar el 40è aniversari.

Serra a l'actuació conjunta amb els Bordegassos de Vilanova per celebrar el 40è aniversari.

Tres obert a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Pira de 10 a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

5 pilars caminants a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Dues tripires amb pilars a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Capdil 8x9 a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 19:11 )

 

Primers passos cap al triomf

tripires Falcons de Vilanova

Dues tripires a la presentació del Club Esportiu de Vilanova i la Geltrú

Quan avui mirem les fotos de la Pira d’11 que els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam construir a la Festa de la Mercè a Barcelona, podem pensar que la temporada 2012 va ser un viatge ràpid cap a l’èxit assegurat. Doncs, val la pena recordar que no va ser així i que hem après molt al llarg del camí.

Al mes de març, quan el nou equip tècnic - extraordinàriament jove -, va prendre el relleu dels assajos de la colla, alguns dels Falconers més veterans van deixar de venir per la seva manca de confiança. Afortunadament, els integrants de la tècnica van compartir la seva il·lusió pel projecte de la temporada i van fer el màxim amb els actius que tenien a disposició.

Pas a pas, s’anaven repartint les tasques per millorar l'organització i fer més eficaç el treball des del primer dia. Amb una rigor quasi alemany, van apuntar i valorar els resultats de tots els assajos.

Els objectius per la temporada eren clars des de l’inici: girar el pilar de 4, descarregar la Pira d’11 i convertir els Cristos i el Tres Obert en figures habituals. Malgrat els bons propòsits, tot semblava molt llunyà durant les primeres actuacions a la Collada, per a l’escola inclusivaSitges, la festa per al poble Saharaui, per la presentació del Club Esportiu Vilanova i la Geltrú. Amb uns 40 participants de mitjana era difícil preveure que es complirien els objectius.

Actuació a la Collada.

Pilar de tres a Sitges per a l’escola inclusiva.

Actuació a Sitges per a l’escola inclusiva.

Capdil a la festa per al poble Saharaui.

Cristos a la festa per al poble Saharaui

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 19:00 )

 

DOBLE ACTUACIÓ DELS FALCONS DE VILANOVA

 

 

 

Aquest passat fi de setmana els Falcons de Vilanova van fer unaactuació- taller el dia 12 de maig a la IX Festa per una societat inclusiva al Garraf, que es va celebrar a Sitges, a partir de les 16:30, van fer un taller de Falcons en el qual tots els nens i adults que es van apropar a la seva parada van poder viure L'experiència en primera persona de lo que es ser Falconer, també es pintava la cara els nens i adults que volguessin amb el color dels Falcons de Vilanova; blau i blanc, en acabar el taller es va portar a terme l'actuació en la qual es van estrenar nous i noves Falconers, tan canalla com adults. L'actuació va ser molt lluïda i va començar amb tres pilars de 3 i sis agulles que es vanmuntar al costat de la parada i van anar camina'n fins la vora del mar, allà es va continuar amb una pira de 9 molt ferme, desprès es van fer dos vols de 3 i dos vols de 4, tots carregats i descarregats meins un vol de 4 que va caure el descarrega'l, la quarta figura va ser un capdil de 7x8, seguidament es van fer dostripires de 7, tambées va fer dues triplanxes, la penúltima figura va ser un focking de 8 punxes i per acabar es va pujar a dalt de l'escenari on van fer dos cristos.


El dia següent 13 de maig de 2012 els Falcons de Vilanova també van actuar a les haimes per la dignitat del PobleSahrauí plantades a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, l'actuació va ser sobre d'un entaulat i es van fer les següents figures, es va començar amb nou agulles, una pira de 9, una triplanxa, un capdil de 6x7 en el que dos dels falconers van ser dos joves sahrauís, tres vols de 3, un focking de 5 punxes, i per acabar tres cristos i quatre agulles, en aquesta ultima figura es va desplegar a un dels cristos una bandera sahrauí i el public molt entregat va acomiadar a la colla de la faixa blava amb una forta ovació desprès de gaudir molt amb l'actuació.

La pròxima actuació en principi serà el proper 23 de juny en l'arribada de la flama del Canigó que organitza l'associació de veïns de Sant Joan.

Darrera actualització ( divendres, 12 d'abril de 2013 00:09 )

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 11