El passat dissabte, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el parc de Ribes Roges es va omplir de colors. L'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) organitzava la trobada a nivell nacional i va preparar una diada farcida d'actes i actuacions. Una d'elles va ser una petita exhibició dels Falcons de Vilanova. L'actuació, programada enmig de molts altres actes, havia de ser curta i la colla no va poder mobilitzar un gran nombre d'efectius, però el públic assistent va gaudir molt de les figures i es va quedar amb ganes de més.

L'actuació va començar a quarts de dotze davant l'estació de trenets de l'Afevi. Els Falcons van obrir amb un senzill capdil 6x7 que no va presentar cap problema. A continuació, van muntar una tripira de 7, una figura que sempre agrada al públic pel pilar de tres que queda descobert al centre un cop la resta de l'estructura baixa. La següent figura va ser un focking de 6 puntes. Ja per tancar, es van muntar quatre cristos simultànis que van tornar a sorprendre un públic poc avesat al món dels falcons amb les tombarelles de les anxenetes.

Un cop acabada l'actuació, els més petits de la colla (i els no tant petits) van poder pujar als trenets de l'Afevi i participar així en la jornada festiva de Ribes Roges. A més, cal destacar que, tot i tractar-se d'una actuació petita va ser molt important a nivell personal. David Oliva, el cap de colla accidental d'aquesta temporada dirigia els falcons de Vilanova per darrera vegada, ja que la setmana vinent no podrà assistir a la Diada de la colla per motius personals. Després d'una temporada complicada el David es mereixia el millor dels comiats.