Aquest passat dissabte 12 de juliol, els de la Falcons de Vilanova van ser convidats per l’Assamblea.cat de Reus i Reus per la independència al Mercadal, en el acte : “Falcons per la independència”. També hi van participar els Falcons de Vilafranca i els Falcons de Llorenç del Penedés.

Es van realitzar 3 rondes de 2 figures cadascuna, encetant l’actuació els de Llorenç, seguit dels de Vilafranca i tancant el cercle els de Vilanova. Va haver-hi una gran col·laboració entre les tres colles, que es van ajudar alhora de controlar les figures més complicades.


Per primer cop a la història de la colla, els de la Faixa blava van pujar el vol de 5, figura molt treballada als assajos i que va ser coronada i descarregada amb èxit pels vilanovins. El cap de colla, Sergi Perez, molt orgullós del repte aconseguit, encara molt positivament l’actuació de Festa Major, que serà el proper diumenge 27 de juliol al vespre.

També hi vam poder veure les següents figures per part dels Falcons de Vilanova : 7 cristos, la pira de 10, un focking de 7 puntes amb 2 triangles i un pilar de 3, el capdil 8x9, la tripira de 8 i un pilar de 4.

En acabar l’acte, i seguit de l’assaig de la “V” de la diada, en el que els reusencs es preparen pel proper 11 de setembre, es va realitzar un capdil 8x9 de germanor en el que les tres colles hi eren representades, i si va desplegar una estelada al capdamunt.