Ahir diumenge a la tarda, es va celebrar la ja tradicional actuació de festa major dels Falcons de Vilanova, enguany va comptar amb la participació del grup de dansa tradicional basca Meaka Dantza Taldea d'Irun que han passat un cap de setmana podent gaudir i coneixent la nostra festa major.

Cristos amb tombarellaLa cercavila va comença a la plaça de les neus a les 19h. i va recórrer la rambla principal, el carrer Francesc Macià i Plaça de la Vila on un nombrós públic esperava per poder disfrutar d'una jornadaplena de folklore.

Els falcons de Vilanova afrontaven aquesta diada amb molts dubtes després d'una temporada força irregular on per varis motius, els assajos i sortides havien estat fins ahir, un pel fluixos. Així, la cercavila va servir per poder provar algunes figures amb gent que aquesta temporada no havia pogut assajar molt i poder, d'aquestamanera anar definint les posicions de cara L'exhibició de la plaça de la vila. Entre altres construccions, es falcons van realitzar a la cercavila la Pira de 9, el Capdil 7x8, la Tripira de 7 i moltes agulles de tres pisos. Un cop encarat el carrer Francesc Macià, la colla amfitriona va realitzar set agulles de tres pisos per entrar-les caminant a la plaça de la vila que estava plena de gom a gom.

Tripires simultaniesL'actuació de la plaça de la vila va canviar el seu format habitual,així, enlloc d'actuar primer la colla visitant i posteriorment la local, l'espectacle va comptar en cinc parts, tres d'ells actuant el grup basc i dos fent-ho la colla local de falcons. Meaka Dantza Taldea va començar amb l'"auresku" que es un ball solemne per donar la benvinguda i saludar els presents. Posteriorment van realitzar dos balls més i van-donar pas a la primera ronda dels falcons.

La colla local va realitzar una molt bona primera part, portant a plaça per primer cop en aquesta temporada un ventall de tres pisos girat acompanyat de dos de dos pisos. També van plantar la primera pira de deu de la temporada que va pujar moguda i es va haver de defensar de valent, Peró que en cap moment va perillar. Els falcons també van fer quatre cristos de tres pisos amb tombarella, on van desplegar una senyera i una "Ikurriña" per mostrar la germanor amb la colla convidada.

Meaka Dantza TaldeaA la segona ronda els vilanovins van voler jugar totes les cartes vista la primera part realitzada i van plantar el capdil 8x9 de la temporada, una estructura que va pujar molt estable i nomes va tremolar una miqueta al començar a desmuntar. Els vilanovins van realitzar també un vol de quatre amb dos de tres, dues tripires amb pilar i un pilar de quatre aixecat per sota. La colla convidada va tancar actuació amb una dansa en honor als mariners i van cantar una cançó per acomiadar-se de la població vilanovina esperant poder repetir l'experiència.

Serra i trianglesEls Falcons de Vilanova ja preparen aixi els cercaviles dels dies 4 i 5 on esperen poder repetir alguna d'aquestes figures i el mes important, disfrutar de la festa major que es el premi de tot falcó a una temporada que tot just ara arriba a la meitat.