Tres obert amb pilar

Amb unes quantes setmanes de retard ens ha arribat la calor, i això es va fer evident el diumenge passat quan els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam actuar a les Festes de Sant Pere al barri de Baix a mar. Tot i que l’actuació va realitzar-se a la tarda i, a més, a l'ombra sota els arbres de la Rambla, aquest cop una gran part de la colla va suar les seves camises per l’esforç físic, és a dir, tal com les coses han de ser al litoral català un últim dia de juny.

El públic era nombrós, ja que molts vilanovins i vilanovines van aprofitar el seu camí de tornada des de les platges per aturar-se al monument a Francesc Macià i deixar-se impressionar per les nostres figures i, tot seguit, per castells aixecats pels Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Cornellà.

Capdil 8x9

Els Falcons de Vilanova vam obrir plaça amb una Tripira amb Pilar, on una nena es va despenjar de la construcció però, afortunadament, sense conseqüències greus. Amb aquesta excepció totes les altres figures van poder descarregar-se amb seguretat. Es va tractar de dos Vols de Tres i un Vol de Quatre seguit per la primera Pira de 10 portada a plaça enguany. A més vam construir un Capdil 7x8, un Tres obert, una Serra amb cinc puntes i un Triangle al mig i, per acabar, sis ‘Cristos’.

Vols de 3 i 4

"És un autèntic plaer ser cap de colla quan, com aquesta vegada, hem pogut comptar amb mes de 60 camises nostres per a l’actuació", va dir un content Juan Antonio Varo després. "La presencia de tants actius és un requisit per fer figures grans i per tant voldria recordar a tothom que a partir d’ara intensifiquem el tema dels assajos. Com sempre a l’estiu ens trobem davant el Castell de la Geltrú però ja no només els divendres sinó també els dimarts, de vuit a deu.”

La pròxima oportunitat per veure’ns en acció es presentarà al migdia del proper diumenge dia 7 de juliol en motiu de la Festa Sahaurí.

Pira de 10

Serra de 5 puntes i un Triangle al mig

Tripira amb pilar

Cristos

- - -

Fotos per: Anton Bravo i Olga Gomez Miravet