Serra ('fokking') amb vuit puntes.

La setmana passada els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam rebre un primer avís que l'estiu ja era aquí, cosa que ens va servir de preparació per aquest diumenge, el dia 7 de juliol. La nostra colla va actuar sota un sol implacable, però malgrat la calor de migdia vam fer un bon paper dalt de l’escenari.

Vam triar la Tripira amb pilar per començar, després vanm construir un Vol de quatre i dos Vols de tres, la Pira 9, el Capdil 7x8, un Tres obert, una Serra amb vuit puntes i, per finalitzar, els emblemàtics Cristos.

Tripira amb pilar.

El lloc de l'actuació va ser el parc de la Torre d'Enveja, on hi havia una acampada dels nens sahrauís, que aquest cap de setmana havien arribat a Vilanova i la Geltrú des de tot Catalunya. "Fa anys que els Falcons de Vilanova tenim un compromís amb el poble sahrauí", explica Cristina Carduño, activa i ex-presidenta de la colla. "Estic molt feliç de veure’ls tots aquí. Fins i tot hi ha algun cas d’infants sahrauís que participen de manera temporal a la nostra colla. Hem de recordar que hi són per passar un estiu a Catalunya, per veure com pot ser una vida amb certes comoditats i seguretats, però que la resta de l’any viuen en camps de refugiats en unes condicions molt diferents a les nostres i on les temperatures ara són més aviat insuportables".

 

Pira de 9.

Els Falcons de Vilanova vam comptar amb uns 50 actius per l'ocasió. Entre el relativament nombrós públic, es trobaven personalitats vilanovines com ara l'actor Sergi López o l'ex-alcalde Joan Ignasi Elena.

Un Vol de quatre i dos Vols de tres.

Després d’una bona actuació, es va donar, però, una mala notícia: el nostre Cap de Colla, Juan Antonio Varo, va informar-nos que deixaria la seva funció amb avís immediat, a causa d'una oportunitat de feina fora de Catalunya. "Em sap molt greu haver de deixar la colla precisament en les últimes setmanes abans de la festa major, però tot i així estic orgullós perquè anem ben encarrilats per fer figures grans i estic convençut que impressionareu a tota la ciutat", va dir-nos.

La pròxima oportunitat per veure’ns actuar serà el 25 de juliol, de fet serà un assaig obert cara a l’exhibició de festa major.

Capdil 7x8 i "les nostres mares".

Cristos.

Fotos per: Olga Gòmez Miravet i Anton Bravo Nin

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 18:46 )