Pira de 9

El dijous passat, dia 18 de juliol, els Falcons de Vilanova i la Geltrú vam fer una exhibició privada al barri de les Corts de Barcelona. Els espectadors eren una setantena de persones arribades de tot el món que havien viatjat a la capital catalana per assistir a un congrés d'enginyeria de l’associació IEEE i organitzat per la UPC Barcelona Tècnica.

Des del principi, als Falcons de Vilanova se’ns havia comunicat que l’actuació es realitzaria dins d'un hotel, amb una alçada de només quatre metres entre escenari i sostre, i la nostra tècnica va ajustar-hi els seus plans i així optar per figures amb relativament poca gent.

Tripira amb pilar

En l’últim moment, però, l’actuació va traslladar-se a una plaça i cal destacar que si bé la major part de les construccions – la inicial Tripira amb un pilar, el Capdil 6x7, la Serra amb set puntes o els quatre Cristos finals podrien haver-se fet a l’interior de l’edifici, probablement, la Pira de 9 no hi hauria cabut.


Capdil 6x7

"Acaben d’informar-me que el públic ha quedat impressionat", va comentar en David Oliva, fa pocs dies. Ell, a nivell personal estava content perquè era la seva primera actuació com a Cap de Colla i els bons resultats fan que tots i totes poguem ser optimistes de cara a la intensa setmana que és a punt de començar.

Aquest dimarts i divendres hi hauran assajos com sempre, però entremig, el dijous dia 25 entre les vuit i les deu de la tarda, hi haurà un assaig obert a la plaça de les Neus en col·laboració amb el Tingladu i el proper dissabte participarem en la cerimònia d’hissada de la senyera, com a toc de sortida per a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Serra (Fokking)

Encara més important, el diumenge 28 de juliol hi ha una de les cites més interessants de l’any per a la colla: la gran exhibició de la Festa Major a la plaça de la Vila. L’esdeveniment comença a dos quarts de set de la tarda amb una cercavila des de la plaça de les Neus i la colla convidada aquest any són els Falcons de Llorenç del Penedès - el poble on la cultura falconera té el seu origen a Catalunya. En resum, si passat aquesta setmana encara no sabeu en que es diferencien les figures falconeres dels castells serà perquè no les heu volgut veure, perquè d’oportunitats no us faltaran.

4 Cristos

Pilar de la Tripira

Voltereta dels Cristos

Fotos per: Anton Bravo i Olga Gomez Miravet

Darrera actualització ( divendres, 4 d'octubre de 2013 20:11 )