Dos ventalls de tres i girats.

És poc probable que cap altre entitat vilanovina hagi començat les seves activitats per la Festa Major 2013 amb tanta intensitat com els Falcons de Vilanova i la Geltrú.

Aquest any vam ser convidats a participar des del principi, el dissabte 27 de juliol, en la hissada de la senyera al campanar de l’església Sant Antoni Abat. L’enorme bandera catalana va ser hissada acompanyada per la lectura d’un poema i, posteriorment, mentre fixava al campanar, els Falcons de Vilanova vam realitzar una breu actuació: una Pira de 9, un Capdil 7x8 i una Tripira amb Pilar van ser les figures escollides.

Capdil 7x8.

"Aquest acte segueix sent un nou element de la nostra festa així que treballem activament per millorar el seu format", va comentar Francisco García - un dels pabordes d’enguany i un actiu dels Falcons.

"I com hem pogut veure el maridatge de figures falconeres amb la música de les gralles ha sortit perfecte. "A més ha estat una oportunitat per confirmar l’absolut compromís que els Falcons de Vilanova tenim amb la cultura catalana i el futur del nostre país", hi afegeix Jordi Perona, falconer vilanoví de llarg recorregut, que en aquesta ocasió es va poder observar com s’unia als crits per la independència mentre descarregava amb tota seguretat el pilar de tres que portava sobre les seves espatlles.


Falcons de Llorenç del Penedès i de Vilanova i la Geltrú.

Dos Ventalls girats al principi de la cercavila.

Planxes.

Pilars i agulles caminants.

El dia després, el diumenge 28 de juliol, va ser el gran moment de lluïment per a la nostra colla. L’esdeveniment va començar a la tarda amb la foto tradicional a l'escala de la plaça de les Neus, seguida d’una cercavila per nosaltres i els nostres convidats - aquest cop la colla de Falcons més antiga de Catalunya, la de Llorenç del Penedès. El públic local no va fallar, sinó va confirmar la seva afició per a les figures acrobàtiques. Així que, abans que les dues colles iniciessim les nostres espectaculars entrades a la plaça de la Vila, tots els seients ja estaven ocupats.

Falcons de Llorenç del Penedès.

Els Falcons de Llorenç del Penedès van obrir l’exhibició i van servir als espectadors una àmplia mostra de la seva tècnica tan tradicional com particular, on sobretot cal destacar els exercicis gimnàstics en conjunts de dos o de tres, quelcom únic d’aquesta colla.

Pira de 10.

Dues Tripires amb Pilars.

Dos Vols de quatre i dos de tres.

Quan va arribar el nostre torn vam començar l’actuació de la manera més convincent possible, amb Ventalls de tres girats. Va ser la primera vegada en la història que nosaltres vam poder fer dues d’aquestes figures de manera simultània. Després d’haver deixat el llistó ben alt, vam seguir amb figures del mateix nivell que l’any passat: sense cap problema vam poder descarregar la Pira de 10, dos Vols de 4 i dos Vols de 3, dues Tripires amb pilars, la magnífica Catedral, una Serra amb deu puntes i dos Triangles, un Pilar de 4 aixecat per sota i girat i com sempre, els Cristos finals per arrodonir l’exhibició amb crits d’excitació del públic.

Catedral.

Capdil 8x9.

Serra amb deu puntes i dos Triangles.

"Ja queda clar que el nostre exitós any del 2012 no va ser un cop de sort, sinó que ara som encara millors i encara més motivats”, va somriure David Oliva, el nostre Cap de Colla, després. "A continuació tenim el luxe de poder mirar cap a la resta de la Festa Major sense cap mena de pressió. Serà un temps per gaudir com a colla, on tots els actius tindran possibilitats per demostrar les seves capacitats.”

Pilar de quatre aixecat per sota i girat.

Cristos.

Darrera actualització ( dissabte, 5 d'octubre de 2013 18:51 )