Select Page

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, hem organitzat la 3a Jornada de la Dona a la nostra ciutat, on visibilitzem el lloc fonamental que ocupa la dona a la cultura popular catalana. El Drac de Vilanova i la Geltrú, els Bordegassos, els Gegants de Vilanova i el ball de bastoneres de l’Agrupació de Balls Populars han participat amb els Falcons de Vilanova durant la jornada.

Aquesta és la primera edició on s’han establert dos nous reconeixements: la Dona i l’Associació d’Honor. Aquests guardons pretenen visibilitzar a una dona vilanovina que representi aquesta crida social i a una associació local que la seva tasca principal sigui cuidar, vetllar i fomentar el moviment femení.

Marta Cañas, Dona d’Honor 2020, és actriu vilanovina i actualment pertany a una colla de bastoneres de la ciutat, ha llegit un manifest escrit en conjunt per representants de les colles participants en la jornada. Mentre que l’Associació Marinada ha rebut el reconeixement per la feina realitzada dia a dia i durant anys ajudant i donant suport a persones afectades de càncer de mama.

Si vols veure com ha estat aquesta jornada, aquí deixem l’enllaços amb les fotografies realitzades pel Jonny Martinez i pel Xavi Pujol – Luzdcalle.