Select Page

Els Falcons de Vilanova i la Geltrú hem celebrat la Jornada de la Dona 2023, una diada dedicada històricament a reivindicar el paper de la dona a la cultura popular. Després de l’aturada per la pandèmia i que l’any passat s’hagués de suspendre per pluja, la Jornada de la Dona ha reeixit aquest diumenge, a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú.

Als parlaments d’obertura van intervenir Mercè Mateo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que va subratllar la importància d’actes com aquest i va reclamar, un cop més, la igualtat d’oportunitats per a les dones. La Dona Convidada d’aquest any va ser la Meritxell Ferrer, professora lectora d’Arqueologia Clàssica del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i membre del grup PastWomen d’arqueologia feminista i membre de l’Associació Feminista La Bresca

Acte seguit va ser el torn dels balls populars convidats. En aquesta ocasió van ser-hi el Drac de Vilanova, les Gegantes de Vilanova i la Geltrú, ballats per les seves portants, les Bastoneres de les Roquetes i els Bordegassos de Vilanova. Tots ells van acompanyar els Falcons de Vilanova que van obrir plaça amb 2 avets de 7, un focking de 8 puntes, una pira de 9, 5 vols de 3, la tripira de 7 amb boleta i 4 pilars de 3. La jornada ha acabat amb una ballada conjunta en què els blaus van coronar un capdil de 6×7 format íntegrament per falconeres. 

Durant l’acte, a més a més, també es va fer recollida de material solidari: roba i productes d’higiene. Tots els beneficis de la jornada es destinaran a serveis públics que atenen dones que han patit violència de gènere.