Select Page

Els Falcons de Vilanova hem exhibit bon moment de forma a la nostra Diada de Festa Major assolint un pis més en dues de les nostres figures més emblemàtiques, la pira de 10 i el capdil de 8×9. Tractant-se de la diada del 50è aniversari, no hem perdut l’oportunitat de descarregar dues figures que no aconseguíem des del 2019, abans de la pandèmia. 

La jornada falconera ha comptat amb els Falcons de Malla com a colla convidada, i ha començat amb una cercavila des de la plaça de les Neus fins a la plaça de la Vila. Durant el recorregut, els amfitrions hem afrontat un dels primers reptes de la jornada, recuperar la pira de 10 pisos, que hem descarregat sense problemes. També hem completat un món falconer de 6×7, 3 ventalls, 2 avets i dues quatriplanxes. L’entrada a plaça l’hem fet amb els tradicionals pilars i agulles caminant. 

Un cop a la plaça de la Vila ha començat l’exhibició amb l’actuació dels Falcons de Malla, acompanyats dels Grollers de la Plana. La colla osonenca ha completat 6 figures, entre les quals hi ha la font quadruple i els pilars aixecats des de terra, que són pròpies d’aquesta colla i, en el cas dels pilars, són els únics que els fan.

Els Falcons de Vilanova hem obert foc amb la figura més imponent de la tarda, el capdil de 8×9, el primer de la temporada i que no es feia des d’abans de la pandèmia. També hem descarregat dues tripires de 8, la catedral, 2 vols de 4 i 4 vols de 3, dues pires de 9 i un focking de 7 puntes amb dues estrelles i dues cantonades., completant així la millor actuació d’aquesta temporada. Tot plegat acompanyats pels grallers Toc de Bacus. En acabar l’exhibició, la canalla falconera de totes dues colles han pujat a l’Ajuntament, on els han rebut l’alcaldessa, Olga Arnau i la regidora de cultura, Mercè Mateo, i per arrodonir la diada, uns bons fideus rossejats per tothom!

VILANOVA I LA GELTRÚ, 31 de juliol de 2022.