Select Page

La Diada de Sant Jordi és també diada falconera a Vilanova i la Geltrú. Els Falcons de Vilanova hem fet una exhibició que la pluja ha respectat pràcticament fins a l’últim moment, quan ha impedit fer els pilars i agulles de cloenda. Sí que hem completat, però, 8 grans figures, en el que ha estat la primera actuació de l’any del 50è aniversari, a casa.

Hem estrenat la jornada amb 3 ventalls que han donat pas a una imponent pira de 9. A continuació, 2 quatriplanxes i una de les composicions més àmplies que fem: un vol de 4 acompanyat de 4 vols de 3. Un gran núvol fosc i amenaçant ha cobert la plaça de la Vila de Vilanova just quan completàvem la tripira de 7, i ens ha concedit una treva per completar encara 3 grans figures més: el focking de 7 puntes, 2 avets de 7 i el capdil de 7×8.

Tot just descarregada aquesta darrera figura, el temps no ha volgut esperar més i ha descarregat un aiguat intens, però breu, damunt la plaça vilanovina, que ens ha impedit reblar l’actuació amb els tradicionals pilars i agulles. Malgrat tot, la colla ens hem aixoplugat a les voltes de la plaça, juntament amb el públic, orgullosos de la feina feta i amb la vista posada ja a les properes cites falconeres. Durant la diada la colla també va tenir una paradeta de roses, llibres i merxandatge de a la Rambla Principal de Vilanova. 

Els Falcons de Vilanova iniciem un mes de maig atapeït d’actuacions i activitats que ens mantindran ocupats pràcticament cada cap de setmana fins passada la Festa Major.

VILANOVA I LA GELTRÚ. 23 d’abril de 2022